bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Brza Predjela»Tikvice u rerni sa šargarepom i kačkavaljem

Tikvice u rerni sa šargarepom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Tikvice u rerni sa šargarepom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
30/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
"Tikvice sadrže 95% vode, tako da se nemojte ograničavati, već jedite koliko želite"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Opranu tikvicu isecite na krugove debljine oko pola centimetra.

Narendajte oljuštene šargarepe, dodajte majonez, isečenu mirođiju, malo soli i bibera.

Promešajte u gustu smesu.

Odvojeno narendajte kačkavalj na krupno rende.

Poređajte tikvice na papir za pečenje.

Preko svakog kruga stavite po malo smese od šargarepe i pospite odozgo kačkavaljem.

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne postane zlatasto oko 25-30 minut.a

Servirajte sa sosom od ceđenog kiselog mleka, mirođije, belog luka, soli i maslinovog ulja.

Ove tikvice u rerni sa šargarepom i kačkavaljem su sjajne za meze i za grickanje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: