Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Đuveč»Povrće sa kobasicom u rerni

Povrće sa kobasicom u rerni

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087764
Povrće sa kobasicom u rerni
Fotografije: Gergana Georgieva
2 / 4
31/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kombinacija povrća i kobasice uvek je dobra, zato joj se uopšte nemojte čuditi"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 100 ml
  • kobasica - 2 komada, po izboru
  • čubar - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • voda - 100 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i luk.

Isecite na krugove debljine oko 1 cm, sve povrće uključujući i kobasicu.

Uzmite pravougaonu posudu za pečenje i počnite da ih ređate ispravljene u vertikalan položaj - krugove krompira, tikvicu, paradajz, luk, kobasicu.

Tako ređajte dok se ne potroše sastojci.

Sipajte oko 100 ml vode.

Dodajte u tankom mlazu ulje.

Pospite poređano povrće začinima - sitno isečenim belim lukom, čubrom, biberom i solju po ukusu.

Stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i pecite n 200 stepenioko 50 minuta.

Servirajte povrće sa kobasicom u rerni sa laganom zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: