Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Sočivo u rerni sa kobasicom

Sočivo u rerni sa kobasicom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Sočivo u rerni sa kobasicom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Klasičan recept iz bugarske kuhinje traži gladnu porodicu da podeli ukusne trenutke"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 300 g, lukanka
  • luk - 1 velika glavica
  • sočivo - 800 g (2 konzerve, skuvano)
  • vinsko sirće - 3 kašike
  • med - 3 kašike
  • paradajz - 400 g, iz konzerve, oljušten i isečen na kocke
  • maslinovo ulje
  • čubar - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • šećer - prstohvat za paradajz sos
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite glavicu luka na 4 parčeta. Isecite kobasicu na parčiće.

Zagrejte rebrasti tiganj i zapecite luk i kobasicu.

Sipajte sočivo u posudu za pečenje. Dodajte sirće, čenove belog luka isečene na sitno, čubar i začinite solju.

Odozgo poređajte zapečeni luk u ljuspama i parčiće kobasice. Namažite ih medom.

Zapecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

U međuvremenu zagrejte maslinovo ulje i zapržite paradajz u kockama dok se ne zgusne.

Začinite sos sa malo šećera i soli.

Servirajte sočivo stavljajući odozgo paradajz sos i preko njega parčiće kobasice i luk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: