Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni pasulj sa kobasicom u rerni

Pečeni pasulj sa kobasicom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k331
Pečeni pasulj sa kobasicom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
26/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Jednostavno, ali mnogo ukusno jelo od pečenog pasulja sa kobasicom - odmah uključite rernu da se zagreva"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 300 g
  • praziluk - 1 struk (samo beli deo)
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica, velika
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • nana - za posipanje
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • kobasica - 2 komada, makedonska
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj uveče, ujutru promenite vodu i skuvajte ga. Procedite skuvani pasulj, stavite ga u okruglu posudu za pečenje i ostavite 3 kašike pasulja sa čorbom.

Isecite praziluk na pola i isecite na polumesece, uradite isto i sa lukom. Stavite u tiganj ulje i dinstajte ga u njemu dok ne omekša.

Dodajte narendanu šargarepu i sitno isečenu papriku. Dodajte maslac i posolite, ostavite oko 10 minuta pod poklopcem dok se povrće ne karamelizuje, mešajući s vremena na vreme.

Dodajte alevu papriku i biber, promešajte. Sipajte gotovo povrće u posudu za pečenje u proceđen pasulj i mešajte da se sjedini. Dodajte sitno isečen beli luk i lovorov list.

Izgnječite skuvana zrna koja ste izdvojili na početku, razredite ih sa 1-2 šolje čorbe i prelijte pasulj dok ga ne prekrije.

Oljuštite i operite kobasice, isecite na dva jednaka dela. Na svakom delu napravite mali razrez donekle i potopite ih u posudu sa pasuljem.

Stavite posudu sa pasuljem sa kobasicom u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok pasulj ne dobije zlatnu koricu i kobasice ne dobiju blagu preplanulost.

Pečeni pasulj sa kobasicom u rerni je mnogo ukusno jelo, sjajno za zimske večeri kod kuće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: