Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom

Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
31/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
"Ako volite bez mesa, nema problema - jednostavno izbacite kobasicu iz recepta, ali obavezno ga spremite"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sir i kačkavalj za zapečeno jelo sa tikvicama narendamo na rende.

Luk i beli luk očistimo, operemo i isečemo na sitno.

U duboku posudu razbijemo jaja, u njih dodajemo sir, pola kačkavalja, brašno, biber i alevu papriku, so, mirođiju, koju smu isekli na sitno, luk i beli luk.

Kobasicu isečemo na kocke, ne mnogo velike i njih dodajemo u smesu.

Operemo tikvice i isečemo ih na sitne kocke, dodajući i njih u smesu.

Spremamo posudu, namažemo je i sipamo smesu u nju.

Odozgo posipamo preostalim kačkavaljem, posipamo peršunom i stavljamo u rernu zapečeno jelo s kobasicom.

Pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Možemo da serviramo i laganu salatu uz Zapečeno jelo sa tikvicama i kobasicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: