Moj brauni bez brašna

Moj brauni bez brašna
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Čokolada uvek donosi sreću, tako da zašto je potrebno da je se lišavamo?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • čokolada - 200 g, crna
  • sirup od agave - 1 supena kašika
  • avokado - 1/2, meki
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • lešnici - 2 supene kašike, oguljeni
  • toping - za preliv, čokoladni
* merne jedinice

Način pripreme

Istopimo čokoladu na vodenoj pari i pomešamo sa agava sirupom i unapred izgnječenim avokadom.

Posebno mutimo u sipkasti krem. U njega dodajemo čokoladnu smesu, vanilu i skrob. Mešamo rukom dok se ne homogenizuje.

Na kraju sipamo u prethodno krupno iseckane lešnike. Ponovo mešamo.

Pravougaoni kalup pokrivamo papirom za pečenje i unutra sipamo smesu. Zagladimo i stavljamo u rernu zagrejanu na 150 °C.

Čokoladni kolač pečemo otprilike 40 minuta.

Gotov brauni ostavljamo da se ohladi i na kraju sečemo na male kvadratiće.

Moj brauni bez brašna ravnomerno zalivamo čokoladnim topingom.

Ostavljamo ga na 10-12 sati da se stegne.

Brauni ne sadrži brašno, ali ima sjajan ukus i gotov je.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: