Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pitice»Male pržene pitice sa mlevenim mesom i peršunom

Male pržene pitice sa mlevenim mesom i peršunom

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215361k
Male pržene pitice sa mlevenim mesom i peršunom
Fotografije: Anika Voit
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
18
"Baš ova hrskavost čini ove slane pitice toliko neodoljive za sve"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • maslac - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 4 vezice
  • biber
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite peršun na veoma sitno. Luk takođe očistite, operite, narendajte na krupno rende.

U posudu stavite mleveno meso. Začinite solju i biberom i dodate peršun i luk.

U malo masnoće izdinstajte nadev za pitice. Kuvajte na srednjoj vatri dok mleveno meso ne postane svetlo i više nije sirovo.

Izvadimo iz paketa pravougaone kore i isečemo na po dva trouglasta parčeta. Peremo ih dva po dva, namažemo istopljenm maslacem pomoću četke, stavljamo nadev i savijamo.

Prvo dva kraja trougla, posle uvijamo u rolat.

Gotove pitice zapržimo u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Male pržene pitice sa mlevenim mesom i peršunom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: