Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa čeri paradajzom i mocarelom

Špagete sa čeri paradajzom i mocarelom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Špagete sa čeri paradajzom i mocarelom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Odlučili smo da se danas obavezno jede ukusna testeninsa sa čeri paradajzom i mocarelom. Vino je takođe obavezno"

Potrebni sastojci

  • špagete - 350 g
  • maslinovo ulje - 7 kašika
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mocarela - 150 g, bivolja
  • čeri paradajz - 15 komada
  • pesto - 2 kašike ili po ukusu, od bosiljka
  • so - po ukusu
  • beli biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Tokom letnje sezone izbegavamo teže sosove za paste i delimo ove lagane i brze špagete sa mocarelom i čeri paradajzom.

Da, beli luk može malo da oteža ukus, ali nakon što se skuva i omekša, on postaje nenametljiv i daje neverovatnu aromu.

Špagete se stavljaju da se skuvaju al dente u vodi sa kašikom maslinovog ulja i dva prstohvata soli.

Čenovi belog luka se seku na tanke krugove u zaprže se na slaboj/umerenoj vatri u preostalom maslinovom ulju. Pre nego što dobiju preplanulost, stavlja se prepolovljeni čeri paradajz (ili ceo ako je mnogo mali).

Posipa se sa malo soli i kuva se dok blago ne omekša.

Gotove špagete se prebacuju u tiganj sa čeri paradajzom i belim lukom, a po želji se dodaje beli biber i malo origana.

Aromatična testenina se okreće sa nekoliko oštrih pokreta u tiganju, da se dobro promeša i upije ukuse.

Raspoređuje se u porcije i servira se sa iseckanom mocarelom odozgo i kašikom pesta od bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: