Način pripreme
Jednostavna, ali veoma zdrava i niskokalorična pileća čorbica, odgovarajuća za doručak, ručak ili laganu večeru.
Operite pileće grudi i stavite da se kuvaju u obilnoj količini vode sa glavicom luka iseckanom na 4, strukovima belog luka, polovinom peršuna, oguljenom i prepolovljenom belom repom, listovima kovrdžavog i običnog kupusa, malo maslinovog ulja, soli, obe vrste celera i jednom šargarepom.
Ukoliko su vaše pileće grudi bez kostiju, ona možete da stavite za bujon jednu pileću kičmu koja će obogatiti ukus.
Nakon 30 minuta izvadite meso i procedite bujon.
Vratite u šerpu i dospite vodu ako je malo isparila.
Sačekajte da provri i stavite druge dve šargarepe, jedan struk celera i krompir - sve iseckano na kockice.
Začinite s još soli (ali ne preterujte s obzirom na to da so treba da se izbegava u velikim količinama u svakoj dijeti) crnim biberom, iseckanim peršunom i sušenim listovima korijandera.
Po želji možete da dodate i prstohvat sitnog čubara.
Kuvajte dok povrće ne bude gotovo i dok dobro ne omekša, a na kraju dodajte skuvano i iskidano pileće meso od grudi (koristimo pileće grudi, budući da su najsiromašnije mastima) u ukusnu pileću čorbu.
Stavite nekoliko kašika maslinovog ulja i skinite sa vatre.
Poslužite dijetalnu supu vruću sa kriškama limuna i integralnim kriškicama prepečenog hleba.
Prijatno sa ovom dijetalnom pilećom čorbom sa pilećim grudima!