Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Ukusni namaz sa pečenim tikvicama

Ukusni namaz sa pečenim tikvicama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ukusni namaz sa pečenim tikvicama
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Naš savet je da se uvek okrenete domaće spremljenim namazima - da, ukusniji su i sigurno ćete znati šta tačno ima u njima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednja
  • sitni sir - 200 g (fini)
  • kisela pavlaka - 200 g
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija - 1/2 vezice, sveža
  • so
  • crni biber
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • suncokretovo seme - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi kora u pripremi ovog ukusnog namaza jeste da operete i iseckate tikvice na tanke kotlete.

Poređajte ih u tepsiju rerne na papir za pečenje tako što ih blago preklapate.

Pospite s malo soli i polijte mlazom maslinovog ulja. Stavite da se peku u zagrejanoj rerni na 220 °C sa ventilatorom barem 40 minuta dok ne porumene.

Nakon toga ostavite tikvice da se u potpunosti ohlade.

Zapecite suncokretovo seme u suvom tiganju na minutu, dve uz neprestano mešanje. Ostavite da se ohladi.

Isecite pečene tikvice na sitne komadiće.

Takođe, iseckajte nekoliko čenova belog luka i svežu mirođiju.

U posudu stavite tikvice, beli luk, mirođiju, kao i sitni sir i kiselu pavlaku. Dodajte so, crni biber po ukusu i pečene suncokretove semenke. Odvojte mali deo od njih za ukras.

Izmešajte namaz sa tikvicama i pospite odvojenim semenkama.

Zalijte mlazom maslinovog ulja i stavite u frižider na nekoliko sati.

Nakon toga poslužite ukusni namaz sa pečenim tikvicama sa prepečenim kriškicama integralnog hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: