Način pripreme
Pržite na vrelom maslinovom ulju iseckani crni i beli luk.
Posle 4-5 minuta dinstanja, dodajte komade piletine i sačekajte da se isprži.
Sipajte arborio pirinač i mešajte 2 minuta. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari.
U ovom trenutku počnite da dodajete topli bujon, sipajući po 2 kutlače. Mešajte dok pirinač ne upije tečnost i začinite solju.
Nastavite da dodajete po 2 kutlače bujona i tako dok ga pirinač potpuno ne upije. Na ovaj način rižoto će dobiti željenu konzistenciju.
Pirinač ne bi trebalo da bude premekan, pa s vremena na vreme probajte zrna.
Obično priprema traje oko 15 minuta. Zatim ga sklonite sa vatre i ostavite da se malo odmori.
Dodajte deo parmezana i maslac, promešajte i poslužite.
Pospite sa još parmezana i malo bibera - najbolje je da bude sveže mleven.
Tradicionalni pileći rižoto je veoma ukusan!
Komentari