Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Tradicionalni pileći rižoto

Tradicionalni pileći rižoto

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Tradicionalni pileći rižoto
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ne štedite na parmezanu za ovaj ukusni pileći rižoto"

Potrebni sastojci

  • pileći bujon - 600 ml
  • pileći file - 250 grama (ili batak bez kostiju)
  • maslac - 1 kašika, mekani (maskarpone)
  • parmezan - 100 g
  • arborio pirinač - 210 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • luk - 100 g, iseckan
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 60 ml
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pržite na vrelom maslinovom ulju iseckani crni i beli luk.

Posle 4-5 minuta dinstanja, dodajte komade piletine i sačekajte da se isprži.

Sipajte arborio pirinač i mešajte 2 minuta. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne ispari.

U ovom trenutku počnite da dodajete topli bujon, sipajući po 2 kutlače. Mešajte dok pirinač ne upije tečnost i začinite solju.

Nastavite da dodajete po 2 kutlače bujona i tako dok ga pirinač potpuno ne upije. Na ovaj način rižoto će dobiti željenu konzistenciju.

Pirinač ne bi trebalo da bude premekan, pa s vremena na vreme probajte zrna.

Obično priprema traje oko 15 minuta. Zatim ga sklonite sa vatre i ostavite da se malo odmori.

Dodajte deo parmezana i maslac, promešajte i poslužite.

Pospite sa još parmezana i malo bibera - najbolje je da bude sveže mleven.

Tradicionalni pileći rižoto je veoma ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
53
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Lenka
Lenka
Lagan ručak sa izuzetnim rižotom . Super recept .
31.08.2021 09:32