Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Farfalini sa pestom đenoveze

Farfalini sa pestom đenoveze

ZoriZori
Guru
8932865k
Farfalini sa pestom đenoveze
Fotografije: Zori
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Farfaline i pesto đenoveze - klasika iz italijanske kuhinje, kojoj nećete odoleti"

Potrebni sastojci

  • farfalini - 500 g
  • za pesto
  • bosiljak - 300 g
  • pinjole - 40 g
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 140 ml
  • sok od limuna - sok od 1 limuna
  • parmezan - 80 g, narendan
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za pesto: celi listovi bosiljka, pinjoli i čenovi belog luka stavljaju se u odgovarajuću posudu, sipa se maslinovo ulje i sve se zgnječi. Dodajte sok od limuna, narendani parmezan, začinite solju po ukusu. Dobro promešajte.

U duboku činiju sa ključalom slanom vodom dodajte kašiku ulja i farfaline. Kuvajte do željenog stepena spremnosti (slediti uputstva proizvođača).

Prebacite u cediljku, operite hladnom vodom i ocedite.

Testeninu rasporedite u tanjire. Pripremljeni pesto stavite na farfaline, ukrasite listićima svežeg bosiljka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: