Način pripreme
Borovnice i trešnje koje ćete koristiti u receptu za semifredo mogu biti sveže ili zamrznute.
Ako koristite zamrznuto voće, nije potrebno da čekate da se odmrzne.
Voće, šećer i sok od limuna stavite na vatru da se kuvaju oko 7 minuta. Ukoliko koristite sveže voće dodajte 1 šoljicu vode i redukujte, a ako je voće zamrznuto, to nije potrebno.
Voćni kuli pasirajte, procedite i ostavite da se ohladi, nakon toga stavite u frižider da se stegne malo.
Belanca umutite sa dve kapljice soka od limuna, na čvrst sneg na pari (temeperatura 50 stepeni, oko 3-4 minuta).
Posebno umutite na mekan krem i pavlaku.
Voćnu smesu od borovnica i trešanja sipajte malo po malo u belanca i mešajte spatulom sporim pokretima dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte pavlaku u delovima isto lagano mešajte.
Gotovu smesu za semifredo punite u željene kalupe ili kutiju sa poklopcem i stavite u zamrzivač na 8 sati da se stegne.
Semifredo sa trešnjama i borovnicama servirajte ne previše zaleđen, nego ostavite da malo odstoji i pospite rendanom čokoladom i mrvljenim lešnicima.
Odličan desert za rashlađivanje, da se zasladite i da se oraspoložite!