Način pripreme
Za ovaj mladi krompir sa bambusom krompir samo dobro operite. Nemojte strugati koru.
U duboki tiganj stavite maslac i ulje, pa nasečeni mladi krompir ispržite na jakoj vatri oko 5 minuta.
Dodajte bambus, oceđen od tečnosti u kojoj je konzerviran (bambus možete da stavite i na samom kraju, oko 10 minuta pre nego što je jelo gotovo) i još 5 minuta pržite na slaboj vatri.
Dodajte soja sos, biber, beli luk u prahu i prelijte sa 100 ml tople vode u kojoj ste rastvorili 1/2 kocke bujona od povrća.
Kuvajte na srednjoj vatri dok krompir ne bude gotov (da jelo ostane samo na masnoći).
Ubacite topljeni sir i promešajte dok se potpuno ne istopi.
Sklonite sa vatre i dok je jelo još uveg vruće dodajte kravlji sir i mirođiju.
Pesto stavite na vrh porcije sotiranih krompira.