Način pripreme
Mali mladi krompir dobro operite i skuvajte u vodi sa malo soli dok ne omekša.
Ocedite ga od vode. Dodajte maslinovo ulje i maslac i stavite na šporet da se prži.
Čeri paradajz operite i isecite na pola.
Oljuštite i isecite čen belog luka na pola. Ako koristite stari beli luk, stavite manje od naznačene količine, jer je ljući i jačeg ukusa.
U krompir dodajte paradajz, beli luk i rendani paradajz.
Pospite alevom paprikom, ruzmarinom, suvim peršunom i solju.
Kuvajte dok kora krompira ne postane blago zlatna i sjajna.
Čeri paradajz treba da lepo omekša, a beli luk i ruzmarin da puste svoje arome.
Pečene krompiriće poslužite sa grančicama vlasca i belim slanim sirom.
Prijatno sa mojim mladim krompirom sa paradajzom i ruzmarinom!