Kinoa sa krompirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
21/09/2018
"Možda vaša baba nije probala kinou, ali se kladimo da bi se ova kinoa s krompirom usladila čak i njoj "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 354
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepa se očiste i iseku na ne mnogo sitno. Krompir se oljušti, opere i iseče na kocke.

U zagrejanom ulju se brzo zaprže luk, šargarepa i krompir. Dodaje se pola do šolja vode, ostavlja se da provri i nakon toga da se krčka oko 5 minuta.

Za to vreme s opere kinoa. Dodaje se u krompir i naliva se još vode oko 200-250 ml vruće. Dodaje se kocka bujona sa ostalim začinima i ostavlja se pod poklopcem da ponovo provri.

Nakon što se to desi, smanjuje se ringla i ostavlja se da se krčka dok se kinoa ne skuva, što oduzima 15-20 minuta.

Malo pre nego što je gotovo može da se doda paradajz pire, oko 100 ml.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar