Kolači od bundeve sa medom i cimetom
Тиквени сладки с мед и канела
bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Kolači od bundeve sa medom i cimetom

Kolači od bundeve sa medom i cimetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k3k3k
Kolači od bundeve sa medom i cimetom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
20/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije18
"Bundeva i cimet - koja je bolja kombinacija za jedan svež keks"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sameljite u blenderu kriške bundeve zajedno sa koricama pomorandže.

Dodajte u njih med, cimet, ulje i jaje. Promešajte dobro dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte u nju brašno sa praškom za pecivo i oko 95 grama ovsenih pahuljica.

Dobijena smesa se meša veoma dobro. Namažite ruke i oblikujte loptice. Spljeskajte ih blago i poređajte u posudu za pečenje sa papirom za pečenje. Ostavljajte rastojanje između kolača.

U slučaju da vam je teško da ih oblikujete rukama možete da zagrebete i oblikujte kolače pomoću kašike.

Pospite oblikovane kolače preostalom količinom filetiranih ovsenih pahuljica.

Zagrejte rernu na 170 stepeni i pecite kolač oko 20-25 minuta.

Sačekajte nekoliko minuta, jer su u početku veoma krhki.

Nakon toga možete da ih izvadite na rešetku, da se ravnomerno ohlade.

Kolači od bundeve sa medom i cimetom su mnogo meki i ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: