Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Slepljeni Kolači»Mekani kolači od bundeve sa kremom

Mekani kolači od bundeve sa kremom

Mekani kolači od bundeve sa kremom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
21/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Nemamo strpljenja za prvi zalogaj, kolači od bundeve su praznik za naše nepce"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 100 g
  • šećer - 100 g
  • brašno - 200 g
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1/2 pakovanja
  • maslac - 100 g
  • vanila - 1 komad
  • za krem
  • kikiriki puter - 2 kašike
  • maskarpone - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite maslac iz frižidera i ostavite ga na sobnoj temperaturi 1 sat.

Očistite i oljuštite bundevu. Skuvajte je na pari dok potpuno ne omekša.

Izvadite bundevu da se dobro ohladi. Izgnječite je viljuškom u posudi.

Dodajte šećer, so, vanilu, maslac, brašno i prašak za pecivo. Umesite testo za kolače.

Umotajte testo u providnu foliju i ostavite ga u frižideru na pola sata.

Izvadite testo i napravite male loptice, od kojih ćete formirati vaše ukusne lepljene kolače.

Postavite loptice u pleh obložen papirom na rastojanju jedan od drugog.

Svaku lopticu spljeskajte lagano odozgo. Pecite kolače od bundeve u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Izvadite ih i ostavite ih da se ohlade.

Umutite maskarpone i kikiriki puter.

Premažite jedan kolač i prilepite drugu polovinu.

Poređajte mekane kolače sa kremom u odgovarajuću posudu i posližite ih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: