Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Kolač sa kakaom i celim kruškama

Kolač sa kakaom i celim kruškama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač sa kakaom i celim kruškama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Nema šta da razmišljate, već danas spremite ovaj kolač sa kakaom i celim kruškama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • brašno - 50 g
  • kakao - 60 g
  • šećer - 60 g, beo
  • smeđi šećer - 60 g
  • prašak za pecivo - 16 g
  • za kruške
  • kruške - 4 male
  • muskatno vino - 50 ml
  • šećer - 2 kašike, braon
  • cimet - parče
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške treba da su male, da bi stale u sočni čokoladni kolač!

Oljuštite ih i očistite od semenki. Ostavite ih sa drškama.

U malu šerpu sipajte vino, dodajte malo parče cimet, vanilu i šećer.

Stavite kruške ispravljene, nema veze što ih tečnost ne prekriva. Poklopite posudu i stavite na ringlu. Kuvajte voće 7-8 minuta, nakon toga izvadite na kuhinjski ubrus da se ocede i ohlade.

U posudu razbijte jaja. Dodajte dve vrste šećera i umutite u penu. U brašno dodajte kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Prosejte i dodjte u porcijama u umućena jaja.

Podmažite i brašnom pospite kalup veličine 22 cm sa prstenom koji se skida. Sipajte spremljenu smesu, zaravnajte i poređajte kruške drškama na gore, pritiskajući ih blago da potonu.

Ispecite kolač sa kruškama na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

Probajte drvenim ražnjićem da li je gotovo.

Gotov kolač sa kakaom i celim kruškama ohladite na rešetki!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: