Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Čizkejk»Slani čizkejk sa kozijim sitnim sirom i rikotom

Slani čizkejk sa kozijim sitnim sirom i rikotom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Slani čizkejk sa kozijim sitnim sirom i rikotom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ne izbegavajte nikako ovaj slani čizkejk - iznenadićete se koliko u suštini može da bude ukusan"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • sitan sir - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • speltino brašno - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • Za nadev
  • sitan sir - 500 g, koziji
  • rikota - 200 g, kozija
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • mladi luk - 1 vezica
  • maslac
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Za ovu ukusnu slanu pitu sitan sir se promeša sa jajima. Dodaje se soda. Meša se veoma dobro.

Postepeno se dodaje brašno uz kontinuirano mešanje.

Meša se testo za slani čizkejk, koje se stavlja u prethodno maslacem namazanu posudu sa dnom koje se skida.

Oblikuje se veoma dobro po zidovima.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 20 minua na 200 stepeni sa ventilatorom.

Ako smesa pri pečenju prekrije ceo kalup nakon što se kora ispeče i ohladi sklanja se deo kore, da se stvori udubljenje sa ivicom po zidovima.

Za nadev:

Sitan sir se promeša sa rikotom veoma dobro. Mladi luk se opere i očisti. Iseče se na sitno.

U sitan sir sa rikotom se dodaje na sitno isečen luk, majčina dušica, so i biber.

Meša se veoma dobro i stavlja se preko kore.

Pecite slani čizkejk 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom.

Slani čizkejk sa kozijim sitnim sirom i rikotom se ostavi da se ohladi, nakon čega se sklanjaju zidovi posude.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: