Način pripreme
Kozji sir se ocedi na papirnom ubrusu.
Kada se ocedi, iseče se na male kockice.
Jaja se umute u penu.
Dodaju se 3 supene kašike ulja i veoma dobro se izmeša.
Polovina kačkavalja se izrenda na sitno rende, druga polovina na krupno rende i dodaje se u jaja.
Muti se dok se ne dobije homogena smesa.
Na svaku koru u obliku trougla se stavlja smesa od kačkavalja i tri komadića sira.
Ulje se ne stavlja.
Komad se uvija u mini piticu tako što se prvo presavijaju obe strane, nakon čega se uvija u rolat.
Mini pitice se ređaju u tepsiju podmazanu uljem.
Odozgo se veoma dobro premažu uljem.
Peku se 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C.
Nakon što se izvade iz rerne, mini pitice sa kačkavaljem se poprskaju vodom i uvijaju se krpom na 10 minuta.