Način pripreme
Prosejte kakao sa brašnom za koru. Umutite žumanca sa šećerom na mekan krem, dodajte postepeno vodu i suve sastojke i na kraju pomešajte sa belancima, umućenim na sneg. Ispecite koru u kalupu za tortu sa papirom za pečenje. Nakon što se ohladi, isecite je na tri posebne kore.
Skuvajte sirup i natopite kore. Zalepite ih sa kremom od maslaca, odvojite od krema za premazivanje i serviranje. Da biste pripremili krem, umutite maslac sa šećerom i jajima, mešajte na pari, dodajte i pomešajte sa mrvljenom čokoladom.
Za glazuru rastopite u posudi na vatri šećer, vodu i glukozu sa kakaom.
Zalepljenu tortu namažite odozgo marmeladom. Glazirajte toplim fondanom i ostavite da ohladi dobro. Sa strane namažite odvojenim kremom i po želji ukrasite orasima i ukrasite čokoaldnim mrvicama.