Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečene pileće grudi za tanak struk

Pečene pileće grudi za tanak struk

Pečene pileće grudi za tanak struk
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Ako želite da imate tanak struk, na kome će vam sve žene na plaži zavideti, uključite pileće belo meso u svoju ishranu i pripremajte ga tačno prema ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 g
  • limun - 1/2 komada ( 1 kašiak soka i 1 kašičica kore)
  • origano
  • so
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • biber
  • ruzmarin
  • beli luk - 8 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk iseckajte na sitno. Sipajte ga u avan, zajedno sa solju, ruzmarinom i origanom i tučkom ga pretvorite u pire.

Operite i ubacite pileće grudi u kesu, koja se zatvara patentom. Dodajte pastu od belog luka i koru od limuna. Ostavite pileće meso da se marinira u frižideru 60 minuta.

Poređajte pileće šnicle u pleh i pospite sih ruzmarinom i origanom. Isečenu polovinu limuna ubacite između komada mesa.

Sipajte vodu i pecite piletinu oko 45 minuta na 200 stepeni.

Okrenite pečeno pileće belo meso za tanak struk da se ispeče i sa druge strane još 10 minuta. Poslužite toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: