Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Sufle»Predjelo od ribljeg suflea

Predjelo od ribljeg suflea

NikiNiki
Guru
556753k143
Predjelo od ribljeg suflea
Fotografije: Niki
1 / 5
30/08/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"I mi nismo pripremali do sada ovakvu vrstu predjela od ribe, ali je već deo našeg svakodnevnog menija"

Potrebni sastojci

  • filet lososa - 500 g
  • hleb - 4 kriške bez korica
  • mleko - za potapanje
  • jaja - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • mirođija
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so
  • biber
  • začini - sveži
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb potopite u sveže mleko.

Luk naseckajte na sitno i kratko propržite.

Losos, zajedno sa likom i potopljenim hlebom sameljite.

Jaja podelite na žumanca i belanca. Belanca umutite u sneg, a žumanca dodajte u ribu.

Mirođiju naseckajte na sitno i dodajte u ribu, pa posolite i začinite biberom.

Prelijte sve sokom od limuna. Dodajte umućena belanca u ribu i dobro promešajte.

Premažite kalupe za sufle i sipajte smesu u njih.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite sufle od ribe u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta.

Poslužite predjelo od ribljeg suflea tako što ćete ga posipati svežim začinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: