Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Voćna supa»Desertna supa sa trešnjama i čokoladom

Desertna supa sa trešnjama i čokoladom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Desertna supa sa trešnjama i čokoladom
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Što slađe, to bolje - zbog toga obožavamo desertne čokoladne supice"

Potrebni sastojci

  • trešnje - 500 g, svež plod
  • čokoladne mrvice - 120 g /od crne čokolade/
  • maslac - 2 supene kašike
  • liker od višanja - 1 šoljica, po receptu
  • vanilin šećer - 4 komada
  • pšenični skrob - 1 supena kašika, s vrha
  • voda - 800 ml
  • slatka pavlaka - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Trešnje očišćene od koštice pasiramo u blenderu.

U voćnu smesu dodajemo vanilin šećer.

Po meni, njega je dovoljno količinski, zato što je voće dobro sazrelo, a i crna čokolada dopunjava slatkoću u desertnoj voćnoj supi.

Ukoliko želite, možete da korigujete po Vašem ukusu.

U odgovarajućoj posudi rastapamo maslac i dodajemo skrob uz neprestano mešanje.

Sipamo liker od višanja i nakon što alkohol ispari, dodajemo voćnu smesu.

Radimo na niskoj do umerenoj temperaturi. Mešamo često.

Nakon 10 minuta dosipamo vodu i ostavljamo supu da se krčka 35 minuta.

Nakon što se redukuje do neophodne gustine, isključujemo ringlu i ostavljamo na otprilike 10 minuta.

Na dno posudice stavljamo čokoladne kapljice.

Dosipamo s toplom supom da bi se istopile.

Hladimo desertnu slatkoću od trešanja i poslužujemo hladnu.

Po želji desertnu supu sa trešnjama i čokoladom možete da garnirateOreo keksom i ružicom pavlake u spreju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: