Način pripreme
Trešnje očišćene od koštice pasiramo u blenderu.
U voćnu smesu dodajemo vanilin šećer.
Po meni, njega je dovoljno količinski, zato što je voće dobro sazrelo, a i crna čokolada dopunjava slatkoću u desertnoj voćnoj supi.
Ukoliko želite, možete da korigujete po Vašem ukusu.
U odgovarajućoj posudi rastapamo maslac i dodajemo skrob uz neprestano mešanje.
Sipamo liker od višanja i nakon što alkohol ispari, dodajemo voćnu smesu.
Radimo na niskoj do umerenoj temperaturi. Mešamo često.
Nakon 10 minuta dosipamo vodu i ostavljamo supu da se krčka 35 minuta.
Nakon što se redukuje do neophodne gustine, isključujemo ringlu i ostavljamo na otprilike 10 minuta.
Na dno posudice stavljamo čokoladne kapljice.
Dosipamo s toplom supom da bi se istopile.
Hladimo desertnu slatkoću od trešanja i poslužujemo hladnu.
Po želji desertnu supu sa trešnjama i čokoladom možete da garnirateOreo keksom i ružicom pavlake u spreju.