Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Suši»Vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem

Vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem
Fotografije: Iliana Parvanova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Obogatite svoj meni ovim vedži kimbapom sa avokadom i spanaćem"

Potrebni sastojci

  • kore nori - 1 list, alge
  • avokado - 1/3 komada, sazreli
  • spanać - 1 šaka, sveži listovi
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • Za zlatni pirinač
  • pirinač - 1 šolja, skuvan u šerpi za kuvanje pirinča
  • jaje - 1 komad
  • kurkuma - 1 ravna kašičica
  • madraski kari - 3 prstohvata
  • crni biber - 3 prstohvata, mleveni
  • soja sos - 1 kašičica
  • smeđi šećer - ½ kašičice
  • himalajska so - ½ ravne kašičice, po ukusu
  • šarlan - 2 supene kašike, suncokretovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo napravili zlatni pirinač od jaja, zagrevamo 2 supene kašike šarlana (suncokretovo ulje) u keramičkom tiganju (sa nelepećim premazom).

Sipamo jarke orijentalne začine - 1 ravnu kašičicu kurkume i 3 prstohvata Madarskog karija.

Mešamo i sipamo unapred skuvani pirinač u šerpu za kuvanje pirinča (izmerena 1 šolja zapremine 300 ml). Začinimo ostalim začinima: 3 prstohvata mlevenog crnog bibera, otprilike 1 kašičica soja sosa, ½ kašičice smeđeg kristal šećera Demerara i himalajskom solju - po ukusu.

U posebnoj posudi viljuškom izmešamo 1 jaje i njime zalivamo pirinač u tiganju. Brzim pokretima mešamo i pržimo samo još 2-3 minutice. Nakon toga ga sklanjamo sa strane da se ohladi.

Stavljamo 1 list algi Kora Nori na posebnu prostirku tako što stavljamo glatku stranu na dole, a hrapavu - na gore. Po njoj pažljivo i ravnomerno raspoređujemo zlatni pirinač, ostavljajući u gornjem i donjem delu lista traku bez pirinča, široku otprilike 2 cm.

Po sredini ređamo sveže listove spanaća i avokado iseckan na trakice, posle ih sasvim blago posolimo.

Pomoću prostirke hvatamo donji kraj lista i uvijamo centar sa nadevom. Ravnomerno uvijamo jedan stegnuti rolat, kao što radimo sa sušijem, tako što na kraju možemo sasvim lagano da namočimo krajnju traku nori kako bi se stabilno zalepilo.

Stavljamo kimbap na ravnu drvenu dasku i počinjemo da sečemo krugove oštrim nožem koji pre svakog razreza peremo, sušimo i blago namočimo. Dobija se otprilike 8-9 komada.

Ređamo korejski kimbap na oval i poslužujemo odmah - sveže spremljenog.

Neobično ukusan vedži zlatni kimbap sa avokadom i spanaćem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: