Način pripreme
Pirinač se skuva prema uputstvima sa pakovanja. Kada je gotovo i kada se malo ohladi, pomeša se sa pirinčanim sirćetom i dobro se izmeša.
Kada se pirinač već u potpunosti ohladio, povrće se iseče na trakice.
U susamovo ulje se dodaje prstohvat soli i šargarepe se proprže na nekoliko minuta. Kada su gotove, vade se i ostavljaju se sa strane.
U isto ulje se dodaju pečurke šitake i sipa se soja sos.
Proprže se određeno vreme i sklanjaju se i one.
Na kraju se dodaje i iseckani tofu i on se proprži nekoliko minuta tako što se okreće sa svake strane čim dobije laganu smeđu boju. Kada je gotov i on se odvaja.
Nakon toga se uvija kimbap. Uzima se 1 list algi i stavlja se tako što hrapaviji deo bude okrenut ka gore.
Vlažnim rukama se uzima pirinač, raspoređuje se po nori listovima i pritiska se. Na kraju nori lista se ostavlja otprilike 1/4 bez pirinča.
U jedan kraj pirinča odozgo se ređa povrće. Nakon toga se hvata nori i pažljivo se uvija napred da se pokrije povrće.
Uvija se stegnuto do kraja i steže se rukama dodatno pre poslednjeg uvijanja dela norija koji je bez pirinča. Tako se radi i sa ostalim pirinčem i nori korama tako što nije obavezno da se u svaki rolat stavlja sve, već mogu da se prave razne kombinacije od sastojaka.
Kada je naš veganski suši gotov, dobro bi bilo da se stavi u frižider na izvesno vreme, ali može i odmah da se konzumira.
Pre serviranja kimbap sa povrćem se seče na kružiće pažljivo oštrim ili nazubljenim nožem, namočenim hladnom vodom.