Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Predjelo sa dimljenom skušom

Predjelo sa dimljenom skušom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Predjelo sa dimljenom skušom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Čak nećemo ni pokušavati da vas ubedimo koliko je ukusno ovo riblje predjelo, vi to već znate"

Potrebni sastojci

  • krastavac - 1 komad
  • skuša - 200 g, dimljena
  • krem sir - 125 g
  • limun - 1/2 komada, sok
  • biber - mleveni
  • masline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Dimljena skuša se očisti od kože i kostiju. Stavlja se u posudu i izgnječi se pomoću viljuške.

U nju se dodaje krem sir, sveže ceđen sok od polovine limuna i mleveni crni biber po ukusu.

So se ne dodaje, zato što je riba dovoljno slana. Svi sastojci za predjelo sa ribom se izmešaju dok se ne dobije homogena smesa.

Krastavac se opere i ieseče po dužini na trakice pomoću gulilice za krompire. U osnovu svake trakice se stavlja po kašičica pripremljene smese sa ribom, nakon čega se uvija u rolat.

Pripremljeni riblji fileti se ređaju na tanjir za serviranje.

Predjelo sa dimljenom skušom se dekoriše maslinama i strukićem svežeg peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: