Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Korpice sa dimljenom skušom

Korpice sa dimljenom skušom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Korpice sa dimljenom skušom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
12/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
28
"Elegantno predjelo za one posebne trenutke, koje želite da pamtite"

Potrebni sastojci

  • dimljena skuša - 2 komada (500g)
  • sitan sir - 200 g
  • majonez - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • kačkavalj - oko 100 g
  • peršun
  • korpice od lisnatog testa - gotove
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od kože i kostiju.

U činiji izmrvite sir i dodajte majonez, alevu papriku, isitnjen beli luk i promešajte.

Meso ribe sitno iseckajte, dodajte ga smesi i ponovo promešajte.

Pokrijte folijom i stavite u frižider na 1-2 sata.

Sitno narendajte kačkavalj, a peršun iseckajte, pa ih pomešajte u činiji.

Od smese napravite loptice, a veličina neka im bude prilagođena korpicama od lisnatog testa.

Uvaljajte svaku lopticu u kačkavalj i stavite u korpicu.

Korpice sa dimljenom skušom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: