Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudi

Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Svinjski obrazi sa povrćem u glinenoj posudi
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
8
"Uvek volimo kada svinjski obrazi budu ovako mekani"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • šargarepa - 4 komada
  • luk - 1 glavica
  • svinjski obrazi - 700 g
  • vegeta - 2 kašike
  • peršun - 8 grančica, lišće
  • mladi luk - 10 stabljika
  • belo vino - 300 ml
  • so
  • biber
  • ulje - 80 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i utrljajte biber na svinjske obraze. Zatvorite ih prženjem na jakoj vatri u lagano nauljenom tiganju do zlatne boje.

Sklonite obraze iz tiganja i u njega sipajte preostalu masnoću. Upržite sitno seckani luk, a zatim dodajte i sitno seckani mladi luk. Promešajte i ostavite 2-3 minuta. Dodajte vino i promešajte.

Pripremite veliku glinenu posudu - đuvečaru od 4 l. Sipajte luk sa masnoćom, odozgo stavite polovinu svinjskog mesa, zatim nasečeni krompir i šargarepu i na kraju ponovo meso.

Svinjetinu u đuvečari pospite vegetom i peršunom. Sipajte 4 šolje vode, stavite poklopac na posudu i stavite je u hladnu rernu.

Pecite svinjetinu oko 150 minuta na 150 stepeni. Kada su svinjski obrazi sa povrćem u đuvečari gotovi, ostavite ih da stoje u rerni još nekoliko sati, ako imate tu mogućnost.

Nakon toga ih poslužite sa peršunom i uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: