Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Đuveč»Posni đuveč sa graškom i povrćem u glinenoj posudi

Posni đuveč sa graškom i povrćem u glinenoj posudi

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2193k218
Posni đuveč sa graškom i povrćem u glinenoj posudi
Fotografije: marcheva14
1 / 3
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Post je post, zato smo specijalno pripremili ovaj čudesni posni đuveč sa graškom i povrćem"

Potrebni sastojci

  • grašak - 500 g, mlad iz konzerve
  • krompir - 5 komada, veliki
  • šargarepa - 4 komada
  • luk - 2 velike glavice, žuti
  • sos od paradjaza - 300 ml
  • bamija - 2 šake, zamrznuta
  • boranija - 2 šake, zamrznuta
  • tikvice - 1 komad, mala
  • maslinovo ulje - za kuvanje
  • aleva paprika - 1 kašičica, pikantna
  • biber - 1 prstohvat, miks zrna
  • šećer - 1/2 kašičice
  • čubar - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 300 ml
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Velika glinena posuda za pečenje.

Očistite povrće. Krompir isecite na velike kocke, šargarepu na krugove, luk na veće komade.

U veliki tiganj sipajte oko 2 supene kašike maslinovog ulja, ugrejte i porpžite krupnije iseckan luk, kocke krompira, šargarepu. Nakon 2-3 minuta začinite solju, alevom paprikom, čubrom i dodajte paradajz i kašičicu šećera, promešajte. Ostavite na umerenoj vatri 3-4 minuta.

Prebacite u glinenu posudu, dodajte bamiju, boraniju, tikvice, isečene na kockice i grašak. Prelijte maslinovim uljem iz tiganja, dodajte još malo, povrće voli masnoću, začinite ako je potrebno solju, dodjate miks bibera i prelijte rastopljenim bujonom.

Posni đuveč pecite na 200 stepeni oko 1 sat.

Prilikom serviranja posni đuveč sa graškom pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: