Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepe

Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepe

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k950
Krti svinjski obrazi sa pireom od šargarepe
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
01/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
95 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Priznajte da smo vas kupili još svinjskim obrazima, ali nemojte propustiti da probate i pire - veoma je ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjski obrazi - 6 komada, srednji
  • luk - 1 glavica
  • celer - 2 struka
  • šargarepa - 4 komada, velika
  • belo vino - 250 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

1. Meso očistite od žilica, operite, osušite i uvaljajte u brašno, višak brašna otresite.

2. Deo maslinovog ulja ugrejte na jakoj vatri i meso pecite sa obe strane na kratko, dok ne dobije lepu boju. Izvadite, pospite biberom i stavite u posudu sa poklopcem ili uvijte u aluminijumsku foliju, dok ne dođe red da nastavite sa njegovim kuvanjem.

3. Luk, šargarepu i celer iseckajte i stavite u istu mast, začinjenu od mesa i sipajte i poreostalu. Smanjite vatru da bude umerena. Dodajte lovorov list i so po ukusu i pržite dok luk ne postane providan i počne da dobija boju.

4. Stavite vino i kuvajte dok ne ispari, nakon toga sipajte 1-1.2 litra vode i čim provri dodajte svinjske obraze. Poklopite i ostavite oko jedan sat da vri na umerenoj vatri.

5. Smanjite vatru da bude tiha i kuvajte još 15 minuta. Vreme zavisi i od veličine mesa, zato probajte viljuškom za svaki slučaj. Obrazi treba da budu mekani, krti, da se meso skoro raspada.

6. Izvadite dobro kuvano meso i ispasirajte povrće. Zbog toga što ima više šargarepe, sos će dobiti lepu narandžastu boju, a ukus će biti neverovatan. Po želji razredite vodom, ako je previše isparila.

7. Obraze servirajte tople, prelivene pireom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: