Način pripreme
1. Meso očistite od žilica, operite, osušite i uvaljajte u brašno, višak brašna otresite.
2. Deo maslinovog ulja ugrejte na jakoj vatri i meso pecite sa obe strane na kratko, dok ne dobije lepu boju. Izvadite, pospite biberom i stavite u posudu sa poklopcem ili uvijte u aluminijumsku foliju, dok ne dođe red da nastavite sa njegovim kuvanjem.
3. Luk, šargarepu i celer iseckajte i stavite u istu mast, začinjenu od mesa i sipajte i poreostalu. Smanjite vatru da bude umerena. Dodajte lovorov list i so po ukusu i pržite dok luk ne postane providan i počne da dobija boju.
4. Stavite vino i kuvajte dok ne ispari, nakon toga sipajte 1-1.2 litra vode i čim provri dodajte svinjske obraze. Poklopite i ostavite oko jedan sat da vri na umerenoj vatri.
5. Smanjite vatru da bude tiha i kuvajte još 15 minuta. Vreme zavisi i od veličine mesa, zato probajte viljuškom za svaki slučaj. Obrazi treba da budu mekani, krti, da se meso skoro raspada.
6. Izvadite dobro kuvano meso i ispasirajte povrće. Zbog toga što ima više šargarepe, sos će dobiti lepu narandžastu boju, a ukus će biti neverovatan. Po želji razredite vodom, ako je previše isparila.
7. Obraze servirajte tople, prelivene pireom.
Prijatno!