Način pripreme
Operite cveklu i oljuštite glavice. Pomoću rendea ili isecite cveklu na tanke krugove debljine 1-2 mm.
Naprskajte maslinovim uljem, a ako je naznačena količina nedovoljna, sipajte još masnoće. Posolite i dobro promešajte, da se svaki krug začini.
Ako želite možete da dodate i začine po vašem izboru - origano, majčinu dušicu ili šta god da vam se sviđa, ali ne preterujte, da bi se osećao prirodni ukus korenastog povrća.
Spremite tri posude za pečenje i stavite papir za pečenj. Poređajte krugove cvekle, ali nemojte ih preklapati.
Pecite u rerni zagrejanoj na 150-160 stepeni (sa ventilatorom) po 115-20 minuta. Kada čips postane hrskava, već je gotov. Ostavite da se dobro ohladi.
Servirajte čips od povrća sa solju ili umakom po izboru.
Imajte u vidu da nije dobro da rešate čips u posudice pre nego što se potpuno ohladi, jer će omekšati i neće biti toliko hrskav.
Zdrav crveni čips od povrća je sjajan!