Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Zdrav crveni čips od povrća

Zdrav crveni čips od povrća

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Zdrav crveni čips od povrća
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
02/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Šta kažete da štetne čipseve i grickalice zamenite ovom zdravom varijantom od cvekle"

Potrebni sastojci

  • so - 3 prstohvata
  • cvekla - 3 velike glavice, crvena
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite cveklu i oljuštite glavice. Pomoću rendea ili isecite cveklu na tanke krugove debljine 1-2 mm.

Naprskajte maslinovim uljem, a ako je naznačena količina nedovoljna, sipajte još masnoće. Posolite i dobro promešajte, da se svaki krug začini.

Ako želite možete da dodate i začine po vašem izboru - origano, majčinu dušicu ili šta god da vam se sviđa, ali ne preterujte, da bi se osećao prirodni ukus korenastog povrća.

Spremite tri posude za pečenje i stavite papir za pečenj. Poređajte krugove cvekle, ali nemojte ih preklapati.

Pecite u rerni zagrejanoj na 150-160 stepeni (sa ventilatorom) po 115-20 minuta. Kada čips postane hrskava, već je gotov. Ostavite da se dobro ohladi.

Servirajte čips od povrća sa solju ili umakom po izboru.

Imajte u vidu da nije dobro da rešate čips u posudice pre nego što se potpuno ohladi, jer će omekšati i neće biti toliko hrskav.

Zdrav crveni čips od povrća je sjajan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: