Način pripreme
Brz i veoma ukusan recept za kajganu u koju možemo da uključimo i sveže listove zelja kojih ima u izobilju.
U posudu pogodnu za mešanje sipamo sitno iseckane listove zelja, perca mladog luka i sveže listove divlje nane. Dodajemo sva tri jaja, izrendane šargarepe, 3 pune supene kašike kukuruznog brašna i 1 ravnu kašiku kukuruznog skroba. Začinjavamo mlevenim crnim biberom, alevom paprikom i himalajskom solju. Pažljivo mešamo dodavajući pola šoljice vode,
U velikom keramičkom tiganju sa nelepljivim premazom zagrevamo 2-3 supene kašike šarlana - suncokretovo ulje. Sipamo jaja sa iseckanim povrćem i mešamo tako da se dobiju komadići ravnomerene veličine. Po želji za nekoliko minutica možemo da stavimo poklopac na tiganj kako bi sastojci mogli lepo da se skuvaju.
Poslužujemo prolećno jelo - kajganu sa šargarepom i zeljem, još toplu za ručak - po želji ukrašenu prolećnim cvećem.
Neobičan ukusan recept sa zeljem!