Pohovani zalogaji sa prezlama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
28/09/2019
"Sa sto posto pilećeg mesa spremaju se samo domaći zalogaji, da ne kažete da vam nismo rekli "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, file (skuvano)
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 8 kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • kari - 2 prstohvata
  • sok od limuna - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file se iseče na zalogaje, koji se stavljaju u duboku posudu. Oni se začinjavaju biberom, solju, karijem i sokom od limuna, promešaju se dobro i ostavljaju se da upiju začine oko sat.

Posle se aromatični zalogaji uvaljaju u prezle, jaja, opet u prezle i na kraju u jaja.

Na kraju se spušteju u prethodno zagrejanu masnoću i drže se na vatri dok ne uhvate ukusnu zlatastu koricu. Gotovi zalogaji se serviraju po želji sa mlečnim sosom od belog luka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar