Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa belim lukom i peršunom na roštilju

Orada sa belim lukom i peršunom na roštilju

Orada sa belim lukom i peršunom na roštilju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Servirajte ukusnu oradu zajedno sa svežom salatom ili krompirićima kao garnirung"

Potrebni sastojci

  • orada - 4 fileta
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • beli luk - 4 čena
  • biber
  • peršun - vezica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite riblje filete i začinite ih solju i biberom.

Stavite ih na roštilj kožom na gore.

U maloj posudici pomešajte maslinovo ulje, peršun isečen na sitno i prethodno izgnječen beli luk.

Okrenite pečenu ribu i namažite je ovom smesom pomoću silikonske četke.

Dopecite orade i servirajte ih zajedno sa svežom salatom ili krompirićima za garnirung.

Orada se belim lukom i peršunom na roštilju je mnogo ukusna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: