Način pripreme
Zagrejte malo svežeg mleka i u njemu rastvorite kvasac i šećer. Pokrijte posudu i ostavite deset minuta.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte kvasac, so, ulje i jedno jaje. Zamesite testo mikserom, dodajući malo po malo maslac. Možete da dodate još brašna.
Ostavite testo u namazanoj posudi, pokrijte krpom i ostavite pola sata da naraste.
Razvucite rukama gotovo testo, presavijte na unutra. Uradite isto i sad drugim krajem i sačekajte još pola sata.
Podelite testo na 8-10 delova, razvijte ih u okrugli oblik. Spremite smesu od narendanog kačkavalja, drugog jajeta i belanca. Sipajte od nje u svaki krug.
Uvijte u rolat, uvrnite krajeve u posle uvijte u puža.
Poređajte ukusne kiflice sa kačkavaljem u posudu za pečenje postavljenu papirom. Ostavite kratko da uvećaju svoj obim, posle namažite smesom od žumanca, ulja i vode. Pospite kačkavaljem.
Pecite doručak od testa na 200 stepeni dok ne bude gotov.
Servirajte omiljene kiflice sa kačkavaljem za doručak!