Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa kačkavaljem i tečnom pavlakom

Kiflice sa kačkavaljem i tečnom pavlakom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Kiflice sa kačkavaljem i tečnom pavlakom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
03/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
15
"Šta ćete reći za vazdušaste domaće kiflice za popodnevnu zakusku"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • tečna pavlaka - 200 g
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi (11 g)
  • med - 1 kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • kačkavalj - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i med u malo mleka, prethodno zagrejanog. Ostavite na toplom da se aktivira 10 minuta. Prosejte u duboku posudu brašno i so i napravite udubljenje.

Sipajte u njega jedno jaje, pavlaku, aktivirani kvasac, rastopljeni maslac i ostatak svežeg mleka (takođe prethodno zagrejanog).

Zamesite meko testo, napravite ga u loptu, stavite u posudu, posipanu brašnom i pokrijte krpom. Ostavite ga da raste dok ne udvostruči veličinu.

Kad je gotovo podelite testo na jednake lopte i razvijte ga u elipse. U jednom kraju nožem napravite po 3-4 razreza (da ne dođu do kraja). U kraj bez razreza stavite malo kačkavalja.

Uvijte elipse u kiflice i stavite ih u posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Ostavite gotove kiflice da ponovo narastu.

Namažite sa umućenim žumancem s malo vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: