Način pripreme
Rastvorite kvasac i med u malo mleka, prethodno zagrejanog. Ostavite na toplom da se aktivira 10 minuta. Prosejte u duboku posudu brašno i so i napravite udubljenje.
Sipajte u njega jedno jaje, pavlaku, aktivirani kvasac, rastopljeni maslac i ostatak svežeg mleka (takođe prethodno zagrejanog).
Zamesite meko testo, napravite ga u loptu, stavite u posudu, posipanu brašnom i pokrijte krpom. Ostavite ga da raste dok ne udvostruči veličinu.
Kad je gotovo podelite testo na jednake lopte i razvijte ga u elipse. U jednom kraju nožem napravite po 3-4 razreza (da ne dođu do kraja). U kraj bez razreza stavite malo kačkavalja.
Uvijte elipse u kiflice i stavite ih u posudu za pečenje prethodno postavljenu papirom za pečenje. Ostavite gotove kiflice da ponovo narastu.
Namažite sa umućenim žumancem s malo vode i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.