Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Ribe»Mediteranska salata sa kinoom

Mediteranska salata sa kinoom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77816k944
Mediteranska salata sa kinoom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
22/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Mediteranska salata sa kinoom - ukusna, zdrava i osvežavajuća"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 100 g
  • škampi - 100 g, oljušteni
  • špargla - 6 strukova, fina, zelena
  • mladi luk - 2 struka
  • divlji luk - 2 kašike, iseckan
  • masline - 6 - 7 komada, velike, zelene
  • kiseli krastavčići - bejbi, 5 - 6 komada ili 1 veliki
  • sok od limuna - 4 - 5 kašika ili po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite kinou, stavljajući je u cediljku i držeći je pod tekućom vodom. Stavite je da se skuva u odnosu 1:3 10 minuta, posle ocedite i ostavite da se ohladi.

2. Isecite mladi beli luk i šparglu na jednake parčiće, duge oko 2 cm. Zelene špargle, kada su fine, nemaju potrebu da se ljušte, već samo da se odlome tvrdi krajevi u osnovi.

3. Blanširajte škampe u kipućoj posoljenoj vodi na jakoj vatri zajedno sa belim lukom i šparglom. Ocedite i ostavite da se ohlade. Preporučujem ako koristite zamrznute bele škampe, da ih stavite veću gramažu, jer su uvijeni slojem leda i teški su, a kad se skuvaju biće ih manje. U principu najbolje je da uzmete neoljuštene i da ih vi oljuštite.

4. U posudi pomešajte kinou sa maslinovim uljem, sokom od limuna i iseckanim divljim lukom. Dodajte špargle, mladi beli luk i škampe, kao i masline i kisele krastavčiće, posolite po ukusu i promešajte.

5. Ostavite salatu sa kinoom u frižider na 30 minuta, da se ohladi, i servirajte vašu mediteransku salatu sa kinoom.

Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: