Način pripreme
1. Operite kinou, stavljajući je u cediljku i držeći je pod tekućom vodom. Stavite je da se skuva u odnosu 1:3 10 minuta, posle ocedite i ostavite da se ohladi.
2. Isecite mladi beli luk i šparglu na jednake parčiće, duge oko 2 cm. Zelene špargle, kada su fine, nemaju potrebu da se ljušte, već samo da se odlome tvrdi krajevi u osnovi.
3. Blanširajte škampe u kipućoj posoljenoj vodi na jakoj vatri zajedno sa belim lukom i šparglom. Ocedite i ostavite da se ohlade. Preporučujem ako koristite zamrznute bele škampe, da ih stavite veću gramažu, jer su uvijeni slojem leda i teški su, a kad se skuvaju biće ih manje. U principu najbolje je da uzmete neoljuštene i da ih vi oljuštite.
4. U posudi pomešajte kinou sa maslinovim uljem, sokom od limuna i iseckanim divljim lukom. Dodajte špargle, mladi beli luk i škampe, kao i masline i kisele krastavčiće, posolite po ukusu i promešajte.
5. Ostavite salatu sa kinoom u frižider na 30 minuta, da se ohladi, i servirajte vašu mediteransku salatu sa kinoom.
Prijatno.