Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Uspešna lazanja od spanaća

Uspešna lazanja od spanaća

Uspešna lazanja od spanaća
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
22/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Nema potrebe da bude sa mesom, da bi bila ukusna - probajte ovu vegetarijansku lazanju sa spanaćem, da biste se uverili"

Potrebni sastojci

  • sir - 1 grudva
  • spanać - 1 kg, zamrznut
  • luk - 1 komad
  • so
  • biber
  • beli luk - 1 čen
  • jaje - 1 komad
  • bešamel sos
  • oraščić
  • maslac - 1 grudva
  • sveže mleko - oko 800 ml
  • brašno - 1 i 1/2 kašika
  • još
  • kačkavalj - za posipanje
  • kore za lazanju - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać operite i očistite od drški, isecite ga. Sipajte 3 kašike ulja u duboki tiganj i zapržite usitnjen beli luk i luk.

Dodajte u njih spanać i nakon što smanji obim i omekša, razbijte jaje. Namrvite sir u sastoje i promešajte.

Istopite maslac. Dodajte brašno i zapržite dok ne dobije zlatastu preplanulost. Dodajte sveže mleko i promešajte. Dodajte so i oraščić. Sklonite bešamel sa ringle.

Sipajte kutlaču njega u posudu za pečenje. Poređajte kore. Stavite nadev za vegetarijansku lazanju. Opet stavite sos. Posle kore, nadev i tako dok se sastojci ne potroše.

Prelijte lazanju sa spanaćem preostalim sosom. Pospite kačkavalj odozgo i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Uspešna lazanja od spanaća je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: