Način pripreme
Spanać operite i očistite od drški, isecite ga. Sipajte 3 kašike ulja u duboki tiganj i zapržite usitnjen beli luk i luk.
Dodajte u njih spanać i nakon što smanji obim i omekša, razbijte jaje. Namrvite sir u sastoje i promešajte.
Istopite maslac. Dodajte brašno i zapržite dok ne dobije zlatastu preplanulost. Dodajte sveže mleko i promešajte. Dodajte so i oraščić. Sklonite bešamel sa ringle.
Sipajte kutlaču njega u posudu za pečenje. Poređajte kore. Stavite nadev za vegetarijansku lazanju. Opet stavite sos. Posle kore, nadev i tako dok se sastojci ne potroše.
Prelijte lazanju sa spanaćem preostalim sosom. Pospite kačkavalj odozgo i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Uspešna lazanja od spanaća je gotova!