Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Dinstano pile»Pileći bataci sa lukom i paradajzom

Pileći bataci sa lukom i paradajzom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pileći bataci sa lukom i paradajzom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Sjajno jelo se dobija kada se u jednoj posudi nađu pileće meso, luk i paradajz"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • pileći bataci - 10 komada, donji
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 5 kašika
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • voda - 1 šolja, topla
  • bosiljak - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite pileće batake, zapržite dok ne dobiju zlatastu preplanulost. Dodajte usitnjen luk i narendanu šargarepu, zapržite i njih.

Začinite lovorov list i alevu papriku, dodajte iseckan beli luk i paradajz. Sipajte toplu vodu.

Poklopite šerpu poklopcem i ostavite dinstanu piletinu da se kuva 20 minuta. Mešajte s vremena na vreme.

Začinite bosiljkom, majčinom dušicom i solju, promešajte. Sklonite sa vatre i pospite peršunom.

Pileće batake sa lukom u paradajzom kuvajte još deset minuta i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: