Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Letnje jelo od bamije

Letnje jelo od bamije

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Letnje jelo od bamije
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Ako imate bamiju, iskoristite je na najbolji način u ovom letnjem jelu"

Potrebni sastojci

  • bamija - 1 šaka
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 4 komada, crvena
  • paprika - 3 komada, zelena
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 4 - 5 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 3 kašike
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i bamiju i naseckajte ih na srednje velike komade.

Naseckajte patlidžan na kockice i stavite ga u posudu sa slanom vodom.

To se radi da bi se odstranio gorki ukus i crnilo iz patlidžana.

U posudu sipajte ulje i zagrejte ga.

Kada je ulje zagrejano, dodajte povrće i ostavite ga da se iprži u masnoći.

Prvo pržite paprike, izvadite ih i na njihovo mesto stavite bamiju, luk i na samom kraju - oceđeni patlidžan.

Kada je sve isprženo, ubacite naseckani paradajz.

Ostavite ga dok voda lagano ne ispari, a zatim dodajte biber.

Promešajte i dodajte soli po ukusu, a zatim i prženo povrće.

Ostavite da se kuva oko 20 minuta.

Ako vam se jelo učini retko, zgusnite ga sa malo brašna i vode i ostavite da se kuva još malo.

Na kraju pospite sitno seckanim peršunom i nakon 10 minuta sklonite sa vatre.

Ovakvo letnje jelo sa bamijom možete da ubacite i u tegle za zimu, a možete ga konzumirati i odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: