Način pripreme
Operite paprike i bamiju i naseckajte ih na srednje velike komade.
Naseckajte patlidžan na kockice i stavite ga u posudu sa slanom vodom.
To se radi da bi se odstranio gorki ukus i crnilo iz patlidžana.
U posudu sipajte ulje i zagrejte ga.
Kada je ulje zagrejano, dodajte povrće i ostavite ga da se iprži u masnoći.
Prvo pržite paprike, izvadite ih i na njihovo mesto stavite bamiju, luk i na samom kraju - oceđeni patlidžan.
Kada je sve isprženo, ubacite naseckani paradajz.
Ostavite ga dok voda lagano ne ispari, a zatim dodajte biber.
Promešajte i dodajte soli po ukusu, a zatim i prženo povrće.
Ostavite da se kuva oko 20 minuta.
Ako vam se jelo učini retko, zgusnite ga sa malo brašna i vode i ostavite da se kuva još malo.
Na kraju pospite sitno seckanim peršunom i nakon 10 minuta sklonite sa vatre.
Ovakvo letnje jelo sa bamijom možete da ubacite i u tegle za zimu, a možete ga konzumirati i odmah.