Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pirinač u rerni»Bataci sa pirinčem i mladim lukom

Bataci sa pirinčem i mladim lukom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Bataci sa pirinčem i mladim lukom
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Bataci sa pirinčem i mladim lukom - dajte ovamo celu posudu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g
  • pileći bataci - 8 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • paprika - 1 komad
  • univerzalni sos - 2 kašike
  • šargarepa - 3 komada
  • peršun - 6 strukova
  • maslac - 50 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 50 ml
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite pileće batake. Zapržite ih u ulju i iniverzalnom sosu, pospite biberom.

Posle skolnite batake. Dodajte isečene šargarepe, luk i papriku dok ne promene boju. Dodajte oprani pirinač.

U posudu za pečenje sipajte pirinač sa povrćem, poređajte odozgo meso i pospite čubrom, peršunom i solju.

Dodajte 900 ml vode, poređajte maslac preko piletine sa pirinčem i uvijte posudu folijom.

Pecite pirinač u rerni 40 minuta na 200 stepeni.

Cela porodica se raduje ovim batacima sa pirinčem i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: