Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Miš-maš»Šakšuka sa jajima i tikvicama

Šakšuka sa jajima i tikvicama

Šakšuka sa jajima i tikvicama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako se pitate šta da spremite danas, probajte šakšuku sa jajima i tikvicama"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • jaja - 5 - 6 komada
  • tikvica - 2 komada
  • paradajz pire - 300 g
  • beli luk - 3 čena
  • maslac - 1 grudva
  • biber
  • ulje - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite na kocke tikvice - nije neophodno da ih ljuštite.

Usitnite luk i beli luk, ali odvojeno.

Sipajte ulje i maslac u tiganj i čim se zagreju, zapržite luk kratko. Dodajte i tikvice i čim omekšaju sipajte beli luk i začinite začinima.

Zapržite kratko i sipajte paradajz pire, razmućen sa malo tople vode. Smanjite jačinu ringle i poklopite, kuvajte miš maš dok se ne zgusne.

Sklonite poklopac i pažljivo napravite gnezda pomoću drvene varjače. Razbijte unutra jaja i kuvajte dok ne budu gotova.

Šakšuka sa jajima i tikvicama je mnogo ukusna, probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: