Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Čamci od tikvica sa jajima i sirom

Čamci od tikvica sa jajima i sirom

Čamci od tikvica sa jajima i sirom
Fotografije: Mimi Danielle Kalcheff
1 / 4
27/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ukusni čamci od tikvica sa aromatičnim nadevom traže društvo za ručak, poželjno je da donese vino"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • jaja - 4 komada
  • masline - 5 komada
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sir - 100 g
  • paradajz - 1 mali
  • so
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite tikvice na pola;

2. Izdubite kašikom njihovu unutrašnjost i stavite u tiganj;

3. Isecite luk na sitno zajedno sa masilinama i stavite u tiganj;

4. Oljuštite paradajza i stavite ga takođe u tiganj;

5. Dodajte kašiku maslinovog ulja u smesu zajedno sa začinima;

6. Kada tikvice blago promene boju i blago se skuvajum isključite ringlu i skonite tiganj sa strane;

7. Zapecite čamce u rerni, začinjavajući ih pre toga sa malo soli, bibera i aleve paprike;

8. Nakon što izvadite čamce napunite ih smesom iz tiganja;

9. Razbijte po jedno jaje preko već napunjenih čamaca i pecite oko 20 minuta.

10. Servirajte blago ohlađene i pospite sa malo čubra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: