Gnezda od mlevenog mesa sa tikvicama i jajima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
28/08/2017
"Toliko ukusno, toliko efektno - savršen prolećni predlog "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano627
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso zamesimo sa začinima prema našem ukusu. U ovom slučaju ja sam zamesila sa mladim lukom, prezlama, jajetom, čubrom, biberom, alevom paprikom i solju.

Pravimo velike lopte i stavljamo u posudu za pečenje, podmazanu uljem. Podmazanom ili od vode mokrom čašom pravimo udubljenje po sredini i prstima oblikujemo gnezdo.

Tikvicu isečemo na sitne kocke i pržimo u tiganju s malo ulja i luka. U gnezda stavljamo malo od tikvice, mirođiju, biber i so.

Stavljamo da se peku, kad su malo zapečena, vadimo i razbijamo po jedno jaje i stavljamo po dva parčenceta paradajza.

Vraćamo u rernu na vrlo kratko jer ne želimo da jaja budu sasvim suva.

Garniramo s paradajzom, lukom i peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar