Način pripreme
Za spremanje ovog recepta treba da nađete kvaliteno i veoma sveže teleće meso, jer će termička obrada biti kratka.
Marinirajte meso u začinima, pomešanim sa 2-3 kašike maslinovog ulja i brendijem. Dodajte i so, ali veoma malo.
Pokrijte posudu streč folijom i stavite mariniranu teletinu na nekoliko sati u frižider.
Očistite i isecite pečurke, izdinstajte ih sa belim lukom u malo zagrejanog maslinovog ulja. U drugoj posudi zapecite teleće skalopine sa obe strane.
Prelijte ih pavlakom, dodajte pečurke i malo soli.
Prebacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 10-15 minuta.
Ne kuvajte teletinu previše dugo, jer može da se osuši i bude suva.
Pospite kačkavaljem i vratite na još 5 minuta u rernu. Ako ste izabrali deblje teleće šnicle, pecite ih duže vreme.
Pospite isečenim mladim lukom i servirajte dok su još topli.
Teleći skalopini u sosu od pavlake su gotovi.