Način pripreme
1. Za sos rastopimo maslac na tihoj vatri i u njemu dinstamo beli luk i pečurke, očišćene i isečene. Čim omekša sipamo pavlaku, začinimo solju, belim biberom i suvim povrćem i kuvamo dok se sos ne zgusne.
2. U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo maslinovo ulje i čim se ugreje na maksimalnu temperaturu pečemo skalopine sa obe strane. Važno je pre toga da ih ostavimo najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Vreme za kuvanje zavisi od stepena pečenja koji vam se dopada, ali imajte u vidu da se tanki skalopini peku za nekoliko sekundi do jednog minuta sa svake strane. U protivnom teletina bude tvrda i žilava.
Ne okrećemo više puta, nego samo jednom, to je takođe važno, da bi ostalo maksimalno krto.
3. Izvadimo, poređamo na tanjir, serviramo i prelijemo toplim sosom.
Posipamo krupnijom solju i iseckanim svežim peršunom.
Prijatno!