Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleći skalopini u sosu od pečuraka

Teleći skalopini u sosu od pečuraka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Teleći skalopini u sosu od pečuraka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
16/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
43 min.
Porcije
3
"Neki ljudi sanjaju da nađu srodnu dušu, a mi sanjamo samo o još jednoj porciji telećih skalopina sa sosom od pečuraka"

Potrebni sastojci

  • teleći skalopini - 6 komada
  • maslinovo ulje - 1.2 supene kašike
  • so - krupnija, za posipanje
  • SOS OD PEČURAKA
  • pečurke - 200 g (bukovača ili šitake)
  • pavlaka 250 ml, za kuvanje
  • maslac - 25 - 30 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • beli biber - 2 prstohvata
  • suvo povrće - 1 - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Za sos rastopimo maslac na tihoj vatri i u njemu dinstamo beli luk i pečurke, očišćene i isečene. Čim omekša sipamo pavlaku, začinimo solju, belim biberom i suvim povrćem i kuvamo dok se sos ne zgusne.

2. U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo maslinovo ulje i čim se ugreje na maksimalnu temperaturu pečemo skalopine sa obe strane. Važno je pre toga da ih ostavimo najmanje 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Vreme za kuvanje zavisi od stepena pečenja koji vam se dopada, ali imajte u vidu da se tanki skalopini peku za nekoliko sekundi do jednog minuta sa svake strane. U protivnom teletina bude tvrda i žilava.

Ne okrećemo više puta, nego samo jednom, to je takođe važno, da bi ostalo maksimalno krto.

3. Izvadimo, poređamo na tanjir, serviramo i prelijemo toplim sosom.

Posipamo krupnijom solju i iseckanim svežim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: